Nieuws uit de regio

29-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Plaatselijk parcours voor Heistse Pijl uitgebreid

Zaterdag 1 juni is het weer koers in Heist met de 18de editie van de moderne versie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Het concept blijft grotendeels hetzelfde als de vorige editie met een ploegvoorstelling en start in Vosselaar, een toer door de Kempen en plaatselijke ronden in Heist. Dat plaatselijke parcours is wel uitgebreid met een bijkomende passage via Booischot en Hulshout. Niet koersliefhebbers moeten er wel rekening mee houden dat de verkeersdoorstroming in Heist wat moeilijker zal zijn op zaterdag.

Mooi deelnemersveld

Aan de start in Vosselaar staan niet minder dan 7 Worldtour teams met  Bora-Hansgrohe, Visma-Lease a bike, Alpecin Deceuninck, DSM-Firmenich-PostNL, Intermarche-Wanty, Arkea-B&B Hotels en Cofidis. Daarnaast nog een flink aantal Pro teams  zoals Lotto-DSTNY, Uno-X Mobility, TDT-Unibet, Team Flanders-Baloise, Caja Rural- Seguros RGA, Baloise-Trek en het team van Toon Aerts, Deschacht-Hens-Maes. Die brengen vooral snelle jongens mee zoals Degenkolb, Arnaud Démare en onze eigen Jordi Meus. Ook Alexander Kristoff die recent terug aan het winnen is, zal van de partij zijn.

Nu ook naar Booischot

Na een toer door de Kempen komt de koers Heist binnen vanuit Berlaar langs de Heibergstraat. Via het centrum van Hallaar gaat het over de Heistse berg langs het gouden kruispunt en een eerste passage aan de finishlijn in de Paul Van Roosbroecklaan rond 14.45 u volgens het gemiddelde schema. Vandaar gaat het naar de Westerlosteenweg naar Booischot met een omweggetje over Ter Laken. Voorbij Booischot-centrum gaat het naar Hulshout en via de Kaastrooimolen richting Wiekevorst en via de Kruisstraat naar Itegem en Hallaar. Met 6 plaatselijke ronden komt dat op 196.5 km en een verwachtte aankomst rond 17.30 u. Heist-Goor en Schriek kan helaas niet worden aangedaan, omdat dan per ronde 2 maal de N10 moet worden over gestoken.

Jong talent komt vaak winnen in Heist

“De kans is groot dat het tot een massasprint komt”, denkt organisator Jef Van de Bosch. “Het parcours leent zich nu eenmaal niet tot een grote schifting. Het is opvallend dat wij hier al verschillende winnaars gehad, die hier voor het eerst van zich lieten horen en later een mooie carrière. Velen hadden nog nooit van Dylan Groenewegen gehoord en ook Olav Kooy maakt nu het mooie weer bij de sprinters.”  De wedstrijd wordt live gestreamd op Sporza.be en op zondag komt een ruime samenvatting op tv.

Michael Goolaerts

Traditioneel zal er weer heel wat volk staan langs het plaatselijke parcours. Naast de aankomstplaats zijn onder meer het gouden kruispunt, café Nieuwendyck en de basisschool in Hallaar hotspots, maar door het nieuwe parcours verwacht men ook veel volk in Booischot-centrum. Een belangrijk plaatselijk aspect is de Trofee Michael Goolaerts, genoemd naar de jonge renner uit Hallaar die in 2018 tijdens Parijs-Roubaix overleed. “Zolang ik deze koers organiseer en als de ouders er mee akkoord gaan, wil ik Michael herdenken met een trofee voor de renner die het beste is boven op de Heistse berg.,” aldus Jef Van den Bosch die ook tevreden is met de grote lokale belangstelling van verenigingen en hoopt dat daaruit medewerkers voor de koersorganisatie komen.

Een wielerkoers heeft normaal geen last van weersomstandigheden maar toch heeft Van den Bosch al maatregelen moeten nemen, onder meer voor de parking van de auto’s die moest herzien worden. In de Langstraat te Herenthout was ook al een wegverzakking door de het weer van de voorbije maanden, maar daar is al een oplossing voor gevonden.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier