Nieuws uit de regio

26-02-2024 - Heist-op-den-Berg

Cadeautje voor groenere school

Basisschool Berg & Onzea (de nieuwe naam van de vrije lagere school in Heist-centrum) kent de voordelen van een vergroende speelplaats al beknopt. Ze vergroende met het project ‘Groene Oases’ van de provincie Antwerpen eerder al haar speelplaats op campus Berg.  De speelplaats van de vestiging aan de Oude Liersebaan is echter nog een grote betonvlakte. Deputé Jan De Haes kwam namens de provincie Antwerpen een cheque van 11.500 euro overhandigen aan directeur Peter Nauwelaerts om de speelplaats te ‘ontharden’ en meer groen en speeltuigen te plaatsen.

Kinderen mogen zich vuil maken

Naast een geldelijke steun, zorgt de provincie ook voor de coördinatie van het vergroeningsproject. “In de provincie Antwerpen hebben we ongeveer 200 scholen die we een handje toesteken om de speelplaatsen te vergroenen en zo te werken aan een biodiverse, klimaatveilige provincie”, aldus Jan De Haes. “Het hemelwater kan veel beter infiltreren in de bodem als er geen tegels meer in de weg liggen”.  Bovendien vindt De Haes het niet erg dat kinderen zich af en toe een keertje vuil maken: “Het is bewezen door onderzoek aan de universiteit van Antwerpen, dat de kinderen die in de natuur spelen, meer immuun zijn voor ziektes, dat ze minder stress hebben en zich beter kunnen concentreren en dat ze dus gezonder zijn.”

Met propere schoenen naar de klas

Dat kan ook directeur Peter Nauwelaers beamen: “Onze leerlingen van de campus boven op de berg van Heist zijn al gewoon om van schoenen te wisselen, wanneer ze van de speelplaats naar de klas gaan. Ze leven zich uit op de speelplaats en komen veel meer tot rust. Ik kijk er naar uit dat de leerlingen van de campus Onzea daar ook van zullen genieten.” De school heeft eerder al flinke inspanningen aan campus Onzea gedaan door het dak flink te isoleren en binnenkort komt er een nieuwe verwarmingsinstallatie. “Bij de som die we van de provincie gekregen hebben, zullen we zelf een deel bijleggen. Daarom organiseren we bijvoorbeeld een wafeltjesverkoop. En bij de effectieve uitvoering van de werken zullen we ook onze kinderen betrekken’, aldus Nauwelaerts.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier