Nieuws uit de regio

26-11-2023 - Itegem

Een nieuwe fanfare geboren in Heist

Op zondag 26 november is een nieuwe fanfare geboren: Kristus Koning is, naast het jaarlijks kamp, het hoogtepunt van een werkjaar voor Chirojeugd. Bij deze gelegenheid werd de Chirofanfare Itegem boven de doopvont gehouden in de Sint Guibertuskerk. Initiatiefneemster  is volwassen begeleidster van Chiro Itegem, Tessa Van Herck, zelf actief bij K. Fanfare De Eendracht. Zij heeft de muzikanten bijeen gezocht en ging ook op zoek naar partituren om traditionele Chiro-liedjes te begeleiden met koperblaasmuziek in plaats van met de gitaar.

Er zit muziek in Chiro Itegem

“Het jaarthema van Chirojeugd Vlaanderen ‘Daar zit muziek in’ wilden we met onze Chiro graag vastpakken, aangezien wij heel wat muzikanten hebben in onze groep,” vertelt Tessa Van Herck. “Groepsleider Lander Verschueren was meteen enthousiast toen ik het plan voorstelde. Onze Chirofanfare bestaat uit 15 muzikanten.  2 oudleiders komen ons orkestje versterken. En ook mijn man, op bastuba, zet zich met plezier tussen dit muzikaal Chirogeweld. Onze muzikanten zijn gewend om samen te spelen. De meeste van hen zie je wel eens aan het werk in KKF De Eendracht en onze ketileidster (leidster van 14-16 jarigen), drummer van dienst, is muzikant in de fanfare van Beerzel.”

Met dank aan K.F. Moed en Volharding Heist

Het vinden van de nodige partituren om Chiroliedjes te spelen was een moeilijkere opgave dan het orkest samen stellen. Voor de meeste Chirosongs is er wel gitaarbegeleiding voorzien, maar een ‘fanfare aan het kampvuur’, daar wisten ze zelfs bij Chiro nationaal geen raad mee.  “Krinkel 2000 was een bivak waaraan 2500 Chiroleiders en -leidsters deelnamen”, weet Tessa nog uit haar jonge Chirotijd.  “Tijdens dit bivak werden Chiroliedjes gebracht door de Heistse fanfare, Moed en Volharding. Over dit massaal zangspektakel werd nog jarenlang met kippenvel verteld in Chirogroepen. Dankzij 'den Bassie' (Sebastiaan Mariën) en 'de Waar' (Ward Van rompaey) twee oudleiders van Chiro Heist Centrum, en muzikant op Krinkel 2000, wist ik de fanfaremuziek te bemachtigen. Met dank aan 'de Fonne' (Jo Sels) die de partituren gelukkig al die jaren netjes bewaard heeft”.

Tijdens de misviering moesten de 150 leden van Chiro Itegem uit hun pijp komen met hun zangtalent om boven het orkest uit te komen. Na de viering ging het in stoet naar de Chirolokalen aan de Prof. Verbiststraat. Daar werd de Itegemse jongeren door de oudleiding nog getrakteerd op spek met eieren.

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier