Nieuws uit de regio

30-10-2023 - Schriek

Laat de hond maar lopen!

Honden moeten wettelijk aan de leiband als je gaat wandelen, maar af en toe willen de viervoeters toch even stevig de poten strekken. “Daarom is er veel vraag naar hondenlosloopweides”, aldus schepen Katleen Van Tyghem. In Schriek, tussen de Kleine Kerkweg en de Grote Kerkweg, niet ver van de kerktoren, heeft de gemeente een nieuwe losloopweide gecreëerd op gronden van Woonschakel Berg en Nete, de nieuwe naam van de Huisvestingsmaatschappij.

Er komen nog meer losloopweides

“Het is niet gemakkelijk om aan de vraag naar hondenlosloopweides te voldoen”, aldus Van Tyghem. “Dankzij de Huisvestingsmaatschappij kunnen we hier nu een vierde weide in Heist-op-den-Berg openen. Andere plaatsen waren honden kunnen loslopen zijn in Wiekevorst in de Winterwijk, aan het Hof van Riemen in Heist-centrum en in het provinciaal domein Averegten. En binnenkort komt er een grote weide in Itegen aan de boorden van de Grote Nete.  Dit is de eerste losloopweide ten zuiden van de N10. De oppervlakte is beperkt tot 6 are omdat we nog ruimte gelaten hebben voor de jaarlijkse Plantenmarkt van de Landelijke Gilde”.

Hondenpoep

“We zijn blij dat we dit lapje grond een nuttige bestemming kunnen geven”, aldus Kelly Van Tendeloo van Woonschakel Berg en Nete. “De huisvestingsmaatschappij heeft een aantal gronden waar niet onmiddellijk bouwplannen voor zijn. Hier hebben we ooit bomen op geplant naar aanleiding van een Kom Op Tegen Kanker campagne.” Het lokaal bestuur heeft ook een hondenpoepzuil voorzien waar hondenbaasjes de zakjes kunnen droppen. Dat is één van de bezorgdheden van de buren, die wel blij zijn met het initiatief, maar vrezen voor overlast van hondenpoep. “Van mij mogen ze hier gerust camera’s hangen om onwillige hondenbaasjes te betrappen”, aldus een buurman.

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier