Nieuws uit de regio

24-10-2023 - Booischot

Met de zegen van Sint Hubertus

Op zondag 29 oktober organiseert de Landelijke Gilde van Booischot in het centrum een groots opgezette dierenwijding en aansluitend verkoop per opbod van wild en ‘herfstlekkers’. Dat alles onder de auspiciën van Sint Hubertus, de patroonheilige van de jagers. Met de Sint Hubertusviering wil de gilde wat meer ambiance brengen in Booischot, onder meer naar aanleiding van het provinciaal project Veerkrachtige Dorpen, dat vaststelde dat het verenigingsleven in Booischot toe was aan een boost.

Ook voor teddyberen en knuffelkonijnen

Het festijn begint om 10.30 u met een eucharistieviering in de Sint Salvatorkerk, geleid door de onvermoeibare E.H. Jef Bats en wordt opgeluisterd door de jachthoorngroep Waldo. “Daarna trekken we naar buiten op het pleintje naast de kerk aan Ter Laken”, vertelt Wim Van den Bruel, die namens de gilde organisator is, ‘niet naar het plein vóór de kerk, omdat we daar teveel last hebben van het verkeer op de N15 die er naast loopt.” Om 11 u speelt de jachthoorngroep nog een klein intermezzo waarna de zegening van de dieren kan beginnen. Iedereen mag met zijn eigen beest langskomen: paarden en pony’s, honden en katten… “Vorig jaar hadden we zelfs kippen en een kanarievogel die kwamen voor de zegen van de Heer”, vertelt Van den Bruel. “Speciaal voor de kinderen wil ik nog vermelden dat zij ook hun knuffeldieren mogen meebrengen, hun teddybeer of ander pluchen beest krijgt dan ook een beetje wijwater.

Van fazanten tot houthakkersspek

Na de zegening begint de verkoop per opbod van het aangeboden wild. “Sommige mensen hebben geen zin om een fazant zelf zijn veren te plukken of een haas van zijn vel te stropen,“ weet Van den Bruel, “Daarom verkopen we ook ‘de vruchten van het veld’ onder de noemer ‘herfstlekkers’. Dat gaat dan van Sint Hubertusbrood uit de bakoven over houthakkersspek, pensen en frikadellen tot gerookte hesp. Na de verkoop maken we een wandeling tot aan het kasteeldomein Ter Laken. Wie minder goed te been is, kan opstappen op één van de koetsen met paarden. In het bos krijgen ook de wilde dieren de zegen, hoewel die tegenwoordig minder zichtbaar zijn nu er zo hard gewerkt is. Aan de kant van de Netevallei kan je, mits enig geluk, toch nog altijd een reetje tegenkomen”. Terug op de plaats van vertrek speelt jachthoorngroep Waldo nog een afsluitend concertje.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier