Nieuws uit de regio

23-06-2024 - Booischot

Tim vertelt over het verdriet van de tandenfee

Alleenstaande vader Tim Meylemans vertelde ’s avond verhalen aan de zijn dochter Lize: ‘meisjesdromen om haar nachtmerries te doen verdwijnen’. Eén van dei verhalen die hij verzon ging over een tandenfee met verdriet.  Dat vond Lize, en ook haar papa, zo’n mooi verhaal dat besloten werd om het uit te schrijven tot een boek. Het werd uiteindelijk ‘De Tandenfee is verdrietig’, een meelees-kinderboek om voor te lezen, maar dat kleine lezertjes zelf ook kunnen lezen. Illustraties zijn van Elisabeth Van Dyck.

Leefwereld van 6- tot 8-jarigen

“Ik heb ook nooit eerder een boek geschreven, maar al wel veel verhaaltjes vertelt aan mijn dochter”, vertelt Tim. “De tandenfee is een heel belangrijk item in de leefwereld van 6-jarigen en zo ook bij mijn dochter. Ik vertelde haar het verhaal van een tandenfee die verdrietig was omdat er geen uitgevallen tandjes onder het hoofdkussen werden gevonden. Het verhaal sloeg zo aan dat ik uitgeverij Stokstaartje contacteerde om er een boek van te maken.  Mijn dochter is er alvast mee in de wolken”.

Voorlezen én zelf lezen

De tekeningen in het boek van Elisabeth Van Dyck, een achternicht van Tim. De samenwerking kwam echter heel toevallig tot stand. “Ik deed een oproep op Facebook op zoek naar een illustrator voor het boek en kreeg toen reactie van de mama van Elisabeth, een ‘vriend’ op Facebook” De tekeningen van Elisabeth zijn vooral kleurrijk en een sterke ondersteuning van het verhaaL Tim Meylemans maakte er een ‘meeleesboek’ van met een stevige harde kaft. Op elke linkerpagina staat een stukje van het verhaal, dat mama of papa kunnen voorlezen. En op elke rechterpagina staat een korte tekst op niveau van het kind, dat dan ook een stukje kan meelezen.

Als het aanslaat plant Tim misschien nog wel een boek: “Dat zou ik dan echt samen met mijn dochter Lize maken en zal gaan over ‘gevoelens’. Een eerste deel staat al op papier, maar of het er komt, staat nog niet vast.”
Het boek ‘De Tandenfee is verdrietig’ kost 21 euro. Je kan het bestellen via de webpagina www.timmeylemans.be of via elke boekhandel in Vlaanderen.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier