Nieuws uit de regio

13-06-2024 - Itegem

Binnenkort op stap met Polle Pap

Zondag 16 juni organiseert de wandelclub IVAS de Zegeltjeswandeling met vertrek en aankomst in het parochiecentrum aan de Schoolstraat en opgedragen aan ere-voorzitter Johan Dierckx. De wandeling is genoemd naar de Fortzegeltjes die vorige eeuw gespaard konden worden in kleine lokale buurtwinkels en werden uitgegeven door het kruideniersbedrijf Fort dat in Itegem gevestigd was.  De wandelclub is ook bezig met het uitstippelen van een permanente wandeling door Heist die wordt genoemd naar een van de meeste bekende Heistenaren: het Polle Pap Wandelpad.

Door de Netevallei

Itegem is een van de oudste dorpen uit de regio en vroeger zelfs met een haventje en een belangrijke overzetplaats over de Grote Nete. Het grote deel van de wandeling gaat door de vallei van deze rivier met zijn hooilanden, populierenbossen, ruigten en wilgenstruwelen. Het oude cultuurlandschap is nog goed bewaard in Itegem en wordt gekenmerkt door meerdere houtkanten, bomenrijen, sloten en knotwilgen. Ivas tekende trajecten uit van 3 – 4 – 10 – 12 – 16 – 19 – 24 – 32 en zelfs 42 km.  Alle afstanden passeren door het kasteeldomein La Garenne  en vanaf 10 km passeren ook door het groendomein Averegten. De wandelclub staat er voor bekend om telkens weer privé-eigenaars te overtuigen om voor één dag per jaar hun eigendom open te stellen voor wandelaars; Naar gelang de trajecten is er een rustpost in basisschool De Merel of in het WZV  Ten Kerselaere. Zoals steeds gaat een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel: de vriendenkring van het brandwondencentrum, verbonden aan de universiteit van Gent.

Johan Dierckx

De Zegeltjeswandeltocht wordt ook opgedragen aan de overleden voorzitter Johan Dierckx (*13/06/1957) die jarenlang de grote bezieler was van de Itegemse wandelclub en op 14 november 2021 onverwacht aan covid overleed.

Polle Pap Pad

Enkele medewerkers van wandelclub IVAS (met goedkeuring van het bestuur) zijn in samenwerking met Team Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg een vast wandelparcours aan ’t uitwerken. Het parcours krijgt de naam “Polle Pap Wandelpad”. De oorsprong van de naam “Polle Pap”: het parcours ontleent zijn naam aan een kleurrijk personage genaamd Paul Michiels, gekend van de muziekgroep ‘Soulsister’. Het wandelpad is niet alleen een reis door de natuur, maar ook een ontmoetingsplaats voor zielsverwanten. Misschien ontdek je wel meer dan alleen de schoonheid van het landschap. Het Polle Pap Wandelparcours en eveneens een parcours voor alles op wieltjes wordt bewegwijzerd en zou toegankelijk de zomer van 2024.

 

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Speciale promoties Check het hier