Nieuws uit de regio

12-06-2024 - Heist-op-den-Berg

Weer mooie erkenning voor Heistse sportdienst

Het Heistse team Sport en Jeugd heeft weer een mooie onderscheiding gekregen: van Sport Vlaanderen hebben ze de award ‘Gouden VIP2024-gemeente gewonnen. Heist-op-den-Berg kreeg die erkenning omdat het activiteiten en initiatieven organiseerde rond de Olympische Spelen die voldeden aan de criteria van Sport Vlaanderen. Deze zomer gaan heel wat Vlaamse topsporters naar Parijs om hun sportieve doelen te bereiken. Om die atleten te steunen en aandacht te geven aan de Olympische Spelen, vroeg Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten om mee te doen aan de VIP2024-uitdaging.

Veel aandacht voor sport in al zijn facetten

Team Sport en Jeugd zette zich flink in voor de VIP2024-uitdagingen. Op een jeugdolympiade tijdens een sportkamp testten ze kinderen op een laagdrempelige manier op hun Olympische vaardigheden. Ze ondersteunden ook lagere school De Groeituin bij het organiseren van een olympiade. Ook de buitenspeeldag kreeg een Olympisch thema, dankzij de leerlingen van het vijfde jaar Sportbegeleiding van het Heilig-Hartcollege. Ze organiseerden activiteiten zoals een Britatlon, Olympisch knutselen, een wereldbaltornooi en een Olympische wandelquiz. Het zorgde voor een geweldige buitenspeeldag. De VIP2024-promotiecampage stond volop in de schijnwerpers op sociale media en in de sporthallen. De Olympische ringen kregen bijvoorbeeld een prominente plek voor De Sporthal.

Voorbeelden zetten aan tot sporten

Topsport en succesvolle prestaties, zoals te zien bij de Olympische Spelen, inspireren kinderen en jongeren om zelf ook te gaan sporten. Vanuit die brede basis worden talenten ontdekt en geselecteerd om door te stromen naar topsport. Zo versterken topsport en breedtesport elkaar, ook lokaal in Heist-op-den-Berg. De gemeente zet doelbewust in op die wisselwerking tussen topsport en breedtesport. Dat gebeurt door verenigingen financieel, inhoudelijk en logistiek te ondersteunen en door promotie zoals deelname aan de VIP2024-campagne.

 

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier