Nieuws uit de regio

14-05-2024 - Hallaar

Drie dagen feest bij jarige Berthoutzonen

Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen bestaat 125 jaar en dat wordt gevierd met een driedaags feest in een feesttent op de parking in het centrum van Hallaar. Vrijdagavond 17 mei  wordt nog bescheiden gestart met de fanfarequiz maar zaterdag en zondag beloven vol ambiance te zijn. Origineel is alvast de muziek- en marswedstrijd voor wandelorkesten waarvoor het dorpscentrum zaterdag 18 mei vanaf 14 u verkeersvrij wordt gemaakt. ’s Avonds is de gekste fanfare van Vlaanderen te gast in de feesttent en zondag 19 mei is het vooral lokaal maar hoogstaand talent dat gratis voor sfeer en gezelligheid zal zorgen.

Muzikaal op stap door Hallaar dorp

Tijdens de muziek en marswedstrijd zetten alle soorten orkesten vanaf 14 u letterlijk hun beste beentje voor. Daarvoor wordt de Leopoldlei verkeersvrij gemaakt vanaf de firma Kerkstoel tot het centrum en de Hollestraat vanaf een beetje voor het kerkhof.  Daar vertrekkken de marcherende orkesten om een eerste keer voorbij de feesttent te stappen richting gouden kruispunt. Voor de firma Kerkstoel maken ze rechtsomkeer tot en komen weer voorbij de tent tot net voor café Den Don waar ze opnieuw 180 graden draaien. De Berthoutzonen verwachten deelnemers uit  Heist-Goor, Keerbergen, Geraardsbergen en zelfs het Nederlandse Leimuiden. Die worden gejureerd door Geert Vanmaeckelberghe,  ere-tamboer-majoor van Showkorps WIK Oostende en Lorenz Havermans, professioneel euphoniumspeler bij the Royal Symphonic Orchestra of the Belgian Airforce.

De zotste fanfare van Vlaanderen

Op zaterdagavond houdt het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond halt in de tent van het feestweekend in Hallaar. Die Verdammte Spielerei is de huisband van Scheire en de Schepping én winnaar van de Ultima Publieksprijs. De band zorgt voor een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing.

Gratis muziek in de feesttent

De Berthoutzonen spelen niet alleen bij de besten in Vlaanderen kwalitatief hoogstaande koperblaasmuziek maar kunnen ook leutig en volks uit de hoek komen. Speciaal voor de 125ste verjaardag werd het Tiroler orkest Alpina Brass opgericht dat zondagnamiddag in première gaat. Ook op het namiddagprogamma staat The Dukes Band, een garantie voor oldies en rock ‘n roll uit de jaren 60, 70 en 80 met muziek van Elvis Presley en CCR tot Tina Turner. Zangeres van dienst is Berthoutmuzikante Els Seymus. ’s Avonds is er een optreden van  Lexingrton Steel met hun funky covers. De laatste keer voor een tijdje dat je de zwoele zangstem van Aalex Vertommen kan horen, want ze is hoogzwanger. In de blaassectie van Lexington Steel spelen ook 2 Berthoutmuzkanten Lore Vertommen en Jorrick Saelen. Alle zondagse optredens zijn gratis.

Voor de hongerigen zijn er zaterdag en zondag vanaf 13 u allerlei snacks als hot dog, hamburger, veggieburger, chili con carne, chili sin carne. Op donderdag 16 mei wordt de parking tussen de oude jongensschool en de fietsenstalling (achter de bushalte) vanaf 7u ’s morgens afgesloten zodat de feesttent geplaatst kan worden. De tent wordt afgebroken op dinsdag 21 mei en de parking komt ten laatste tegen 17u terug vrij. De parking blijft vrij langs de kant van de Molenstraat.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier