Nieuws uit de regio

18-02-2024 - Itegem

Op wandel met de Haringleurders

Voor mensen met tijd overdag organiseert de wandelclub IVAS ( WSV Itegemse Vrienden André Scheershuis vzw) op dinsdag 20 februari voor de 7de keer de Haringleurderstocht.  ‘Haringleurder’ is één van de bijnamen van de Itegemnaren omdat ze, jaren geleden, met haring leurden van deur tot deur met de fiets en achterop enkele bakjes bakharing. De haring was dan dikwijls met de boot over de Nete tot in Itegem gebracht. Vanuit de parochiezaal aan de Schoolstraat 28 kan je vertrekken voor aparte wandellussen van 4 – 6 – 8 en 8,4 km die je eventueel ook aan elkaar kan breien.

Onbekende paadjes in eigen streek

IVAS is er voor bekend dat ze niet verlegen zijn om aan privé-eigenaars te vragen of ze voor één dag  over hun eigendom mogen passeren. Vertrekken kan vanaf 7 u ’s morgens tot 15 u, maar graag voor donker terug binnen.  De 4 km is geschikt voor alles op wieltjes en loopt langs de basisschool Droomboom en over het woonerf ‘Ter Strapen’.  De lus van 6 km gaat even langs de Grote Nete en passeert het oefenterrein van de Landelijke Rijvereniging. De 8 km gaat via smalle paadjes naar de Langendijk. Over het Echelpoelpad om even verderop aan de Verkensstraat te komen. Daar passeer je het monument van de in ’44 neergehaalde Lancaster bommenwerper. Tenslotte gaat de 8,4 km door het provinciaal domein Averegten, maar passeert ook over het mooie landgoed ‘La Garenne’.

Bakharing met ajuinsaus

Na één of meerdere van deze lussen gestapt te hebben, kan je in de zaal terug op krachten komen met een heerlijk menu met natuurlijk ook de échte bakharing met ajuinsaus. Verder dagverse soep, overheerlijke frietjes met stoofvlees en pistolets met kaas en hesp. Zoals steeds gaat een gedeelte van de opbrengst van deze wandeling naar het goede doel, nl. de Vriendenkring van het Brandwondencentrum te Gent

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier