Nieuws uit de regio

24-01-2024 - Schriek

Witloofwandeling met de Netelanders

Veel witlooftelers zijn er niet meer in de regio, toch kunnen ze bij de Landelijke Gilde van Schriek  trots zijn op de families die daar nog steeds met veel passie het grondwitloof telen. In samenwerking met de wandelsportvereniging Neteland uit Duffel, wordt nog jaarlijks de Witloofwandeling georganiseerd, met op zondag 28 januari met vertrek vanuit het Parochiecentrum aan de Leo Kempenaersstraat achter de kerk.

Een beetje slijk is mogelijk

In de parochiezaal kan je vanaf 7 u ‘s morgens al starten voor wandeltrajecten door het tuinbouwgebied van Schriek, richting het parochiecentrum van de Putse deelgemeente Grasheide, waar een rustplaats is voorzien voor een drankstop en een sanitaire pauze. Het team van voorzitter Bernaerts  van WSC Neteland Duffel heeft verschillende trajecten uitgetekend: 5 – 9 – 12 – 14 – 16 en 18 km, waarbij de kortste afstand geschikt is voor alles op wieltjes.  Voor de andere afstanden moet je er rekening mee houden dat een spatje slijk wel mogelijk is.  De wandeling passeert onder meer het natuurgebied tussen de Schriekstraat en de Grensstraat en de langste afstanden ook door de Hoge Beemortel in Putte.

Terug in de vertrekzaal kan je niet alleen genieten van de gebruikelijke snacks om weer op krachten te komen, maar kan je ook kennis maken met het originele grondwitloof  zoals het in Schriek nog op ambachtelijke wijze geteeld wordt: veel beter van smaak en langer houdbaar .

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier