Nieuws uit de regio

24-11-2023 - Heist-op-den-Berg

Geen witte zakdoeken maar schedels in Connemara

Bij velen is het Ierse graafschap Connemara bekend van het trouwfeestliedje ‘Les lacs de Connemara’ van Michel Sardou. In de nieuwste productie van het Heists Kamertoneel zijn het echter schedels in plaats van witte zakdoeken. ‘Een schedel in Connemara’ van Martin McDonagh gaat in première in het HKT op vrijdag 24 november en brengt het verhaal van Mick die elk jaar een week wordt ingehuurd om botten te ontgraven op het plaatselijke kerkhof om plaats te maken voor nieuwkomers.  Voor de regie tekent Willem De Roover die onder meer met enkele leerlingen van de Heistse academie Theater Meneer Zo&Zo  oprichtte.

Regisseur met toneelmicrobe

Willem  De Roover startte 46 jaar geleden zijn toneelcarrière bij jeugdclub De Biekorf in de komedie ‘Bemoeial’. In de Stedelijke Academie voor Woord en Drama in Lier volgde hij een regieopleiding met als eindwerk ‘De Koning Sterft’ van Eugene Ionesco. “Ik ben een zeer grote fan van het werk van Martin Mcdonagh, zowel van zijn toneelstukken als zijn films, vertelt De Roorver. ”Zijn stukken zijn hard, de personages zijn soms meedogenloos voor elkaar, maar ook humoristisch. Ik was dus zeer opgetogen toen mij werd gevraagd om dit stuk te regisseren. Ik probeer de hardheid van de situatie waarin de personages zich bevinden te verzachten met de nodige dosis humor. Aangezien het stuk origineel in het Iers dialact werd geschreven, heb ik er voor gekozen om de spelers in hun eigen dialect te laten spreken”, aldus De Roover.

60 schedels

Voor voorzitster Marleen Verhaegen van het Heists Kamertoneel was het ook een uitdaging: “Voor het stuk hadden we ongeveer 60 schedels nodig… Waar haal je die, als het wereldwijde web niet voldoet? Na een zoektocht vonden we kunstenares Veerle Van Nuffelen bereid om een mal te maken en ons de kneepjes van het gips gieten te leren. Thuis heb ik dan een klein gips-atelier ingericht zodat ik 3 tot 6 stuks per dag kon  maken. Het atelier is ondertussen gelukkig al opgedoekt.”

Op de planken ziet u Guido Van Rompaey, Carla De Becker, Jeroen Tobback en Jonas De Groof. Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 24 en 25 november en op 1, 2, 8, 9, 12, 15 en 106 december, telkens om 20 u en op zondag 10 december om 15 u. Kaarten reserveren via www.heistskamertoneel.be of telefonisch op 0470 86 17 79.

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier