Nieuws uit de regio

16-10-2023 - Itegem

Vlaams geld voor ezelsasiel

Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) geeft € 8.506 financiële steun aan Balkenende Donkieshuis vzw, de opvang voor ezels aan de Hulshoutsesteenweg in Heist. Bovenop de structurele ondersteuning komen er voor de dierenasielen ook nog extra middelen als ze zorg opnemen voor dieren die de diensten van Weyts in beslag genomen hebben bij dierenbeulen. Balkenende Donkieshuis vangt al sedert 2016 verwaarloosde en mishandelde ezels op.

Meer geld voor dierenwelzijn

Tot voor een paar jaar was er helemaal géén structurele financiële steun vanuit de overheid. In 2020 werd een structureel steunmechanisme voor de dierenasielen geïntroduceerd. Vandaag  zijn er 116 erkende dierenasielen die samen 775.000 euro toegewezen krijgen, wat 14 % meer is dan vorig jaar. De steun is bewust heel laagdrempelig gehouden: de asielen moeten aan slechts enkele eenvoudige voorwaarden voldoen om de steun te krijgen. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun dieren plaatsen op www.adopteereendier.be, zodat alle Vlamingen een overzicht kunnen krijgen van de dieren die in een asiel wachten op een warme thuis.

Alleen voor ezels

Het verhaal van Balkenende begint in 2016 toen de zoon van school kwam en vertelde dat zijn meester vroeg of hij thuis zijn ezel konden opvangen. Zo kwam Fransine als eerste. Een ezel mag niet alleen staan. Gelukkig bood zich al snel een tweede ezeltje aan… Basil. In 2018  werd officieel Balkenende Dierenopvang opgericht, maar een jaar later werd besloten om het asiel te beperken tot ezels en werd de naam gewijzigd naar Balkenende Donkieshuis. Het doel is de strijd tegen ezelmishandeling en –verwaarlozing aangaan door in te zetten op preventie en sensibilisering, het correct informeren van diereneigenaars en een nieuw gouden stalletje vinden.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier