Nieuws uit de regio

16-10-2023 - Itegem

Vlaams geld voor ezelsasiel

Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) geeft € 8.506 financiële steun aan Balkenende Donkieshuis vzw, de opvang voor ezels aan de Hulshoutsesteenweg in Heist. Bovenop de structurele ondersteuning komen er voor de dierenasielen ook nog extra middelen als ze zorg opnemen voor dieren die de diensten van Weyts in beslag genomen hebben bij dierenbeulen. Balkenende Donkieshuis vangt al sedert 2016 verwaarloosde en mishandelde ezels op.

Meer geld voor dierenwelzijn

Tot voor een paar jaar was er helemaal géén structurele financiële steun vanuit de overheid. In 2020 werd een structureel steunmechanisme voor de dierenasielen geïntroduceerd. Vandaag  zijn er 116 erkende dierenasielen die samen 775.000 euro toegewezen krijgen, wat 14 % meer is dan vorig jaar. De steun is bewust heel laagdrempelig gehouden: de asielen moeten aan slechts enkele eenvoudige voorwaarden voldoen om de steun te krijgen. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun dieren plaatsen op www.adopteereendier.be, zodat alle Vlamingen een overzicht kunnen krijgen van de dieren die in een asiel wachten op een warme thuis.

Alleen voor ezels

Het verhaal van Balkenende begint in 2016 toen de zoon van school kwam en vertelde dat zijn meester vroeg of hij thuis zijn ezel konden opvangen. Zo kwam Fransine als eerste. Een ezel mag niet alleen staan. Gelukkig bood zich al snel een tweede ezeltje aan… Basil. In 2018  werd officieel Balkenende Dierenopvang opgericht, maar een jaar later werd besloten om het asiel te beperken tot ezels en werd de naam gewijzigd naar Balkenende Donkieshuis. Het doel is de strijd tegen ezelmishandeling en –verwaarlozing aangaan door in te zetten op preventie en sensibilisering, het correct informeren van diereneigenaars en een nieuw gouden stalletje vinden.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Speciale promoties Check het hier