Nieuws uit de regio

26-05-2022 - Schriek

Er wordt wéér gefeest in Schriek

Nu corona (hopelijk) voorbij is kan Schriek zijn naam van feestgemeente weer waarmaken. Op 4.5 en 6 juni zijn er in het centrum de Uylefeesten, een dorpsfeest dat in de regio zijn gelijke niet kent. Enkele weken geleden was er nog de plantenmarkt waar 1400 hamburgers werden geserveerd en Luc Goris meer dan 2000 pannenkoeken bakte. En volgende maand is er de barbecue op de St. Janshoeve waar ook weer meer dan 1000 bezoekers worden verwacht.

“45 jaar geleden, toen in nog een klein manneke was, waren de Uylefeesten al hét evenement in de regio”, vertelt Carl Verelst, die namens de fanfare in het comité zetelt. “De opbrengsten die rechtstreeks naar het parochiecentrum gingen, maakten dat in Schriek de grootste parochiezaal uit de regio staat.  Het grote feestgehalte van de Schriekenaren komt mede dank zij de inzet van enkele bijzondere figuren zoals de voormalige schooldirecteur Marcel Schroos of Gildevooorzitter Jos Vermeylen die er in slaagde om een hele groep vrijwilligers te begeesteren.  Zo is er bijvoorbeeld ook Gustje Nijs, voormalig beroepsmilitair maar ook veteraan van de Uylefeesten, die bij de laatste editie als 80-jarige nog mee liep in de Uyleloop.”

Ook dit jaar heeft het Uylezcomité een uitgebreid programma met enkele hoogtepunten: Zaterdagnamiddag 4 juni is er de Uyleloop, uit het criterium ‘Rondom Netedal’ Voorinschrijven kan tot en ‘s avonds gratis  juni op www.rondomnetedal.be . Kinderlopen starten om 14.30 u, het grote werk van 5, 10 of 15 kim en de aflossing starten om 15.30 u. ’s Avonds zijner gratis optredens van Gene Thomas, Kontrair en Willy Sommers en Schriek danst de nacht in met dj Henky.

Spectaculair is het dorpsontbijt op zondagmorgen, waarbij enkele duizenden pistolets geserveerd worden (vvk 10 euro, ter plaatse 15 euro). Onder leiding van dirigent Stijn Aertgerts speelt De Ware Eendracht om 10.30 u een apertiefconcert.

Zondag is er de ganse dag wat te beleven, gaande van restaurant Den Uyl (inschrijven niet nodig), initiatie line dance en volksdans, kinderfuif en ’s avond weer gratis optredens met de Schriekse Rune & Band, Shift Lock en om middernacht Sakke Saucisse en Lauwe Biefstuk. Ook op maandag gaan ze nog door met optreden van ouwe getrouwe Bobby Prins. Het volledige programma op FB/UylefeestenSchriek.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier