Nieuws uit de regio

11-05-2022 - Heist-op-den-Berg

Hnita-hoeve bekroond voor uniek renovatieproject

De legendarische Hnita-jazzhoeve aan de Lostraat te Heist was enkele jaren dringend aan renovatie toe. Die werd aangepakt door  een nieuw bestuur die op een gedreven manier met vrijwilligers en crowdfunding de handen in elkaar hebben geslagen om de hoeve terug uit zijn as te laten herrijzen. Voor dit uniek ondernemerschap in de cultuursector kreeg de Hnita Jazz Club op 10 mei een Ultima van de Vlaamse regering. De uitreiking van de Ultima’s zijn de jaarlijkse hoogmis voor de culturele sector in Vlaanderen.

Met meer dan 1000 optredens op de teller is de Hnita Jazz Club een van de meest roemrijke jazzclubs van de Benelux. De grootste namen van de jazzwereld passeerden de afgelopen 65 jaar aan de Lostraat. Bezieler Juul Anthonissen leidde de jazzclub tot aan zijn dood in 2008. Na Juuls overlijden nam zoon Peter de leiding over, maar infrastructureel en financieel werd hert steeds moeilijker.

Met een nieuw bestuur onder impuls van Gert De Bie als gedelegeerd bestuur van de cv Hnita Jazz club en 200 enthousiaste vrijwilligers werd een langetermijnvisie en campagneplan uitgewerkt en het gebouw werd aangekocht en volledig gerenoveerd. Crowdfunding was de sleutel. Iedereen kon aandeelhouder worden in de vennootschap en zo mede-eigenaar van de Hnita-Hoeve. Een giftencampagne via de Koning Boudewijnstichting en een crowdlendingcampagne via Socrowd vulden de noodzakelijke fondsen verder aan. Honderden mensen engageerden zich, verenigingen, middenstand en scholen uit de ruime omgeving droegen hun steentje bij. De toekomst van de Hnita-Hoeve is een project geworden dat door een hele gemeenschap wordt gedragen: het verder uitbouwen van een kwaliteitsvolle jazzclub zonder drempels zowel voor artiesten van diverse pluimage, lokaal, nationaal en internationaal, als voor het brede publiek uit de ruime omgeving.

De Hnita-Hoeve, de vaste locatie van de Hnita Jazz Club, heropent zijn deuren op 24 september 2022 als moderne en toegankelijke (jazz)club, geworteld in het verleden maar met open vizier naar de toekomst.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier