Toosten op morgen met Chris Van Tongelen

Chris Van Tongelen ontmoeten we in Klein Boom in Putte. De afgelopen maanden was hij in het vaccinatiecentrum verantwoordelijk voor de coördinatie. Er is hier duidelijk heel wat minder activiteit dan toen er volop prikjes werden uitgedeeld, het ideale moment om even na te kaarten, vooruit te blikken en het over wijn en gin te hebben.

Het vaccinatiecentrum van Putte was het voorbije jaar zowat je tweede thuis.
Chris: We zijn hier nu inderdaad een goed jaar actief in het vaccinatiecentrum, vanaf nu nog in beperkte mate. Het was zeer vlot samenwerken met de gemeente Putte, Heist-op-den-Berg, Bonheiden en alle medewerkers. Als we terugblikken dan mogen we fier zijn op de manier waarop we dit in deze multifunctionele infrastructuur met méér dan 800 vrijwilligers gerealiseerd hebben.

Die vrijwilligers waren de sterren van het vaccinatiecentrum?
Chris: Zeker, een zéér hechte groep enorm gemotiveerde mensen die allemaal graag kwamen helpen. Alle medewerkers hebben bijgedragen tot het succes en de vlotte werking van het vaccinatiecentrum. Een topploeg uit alle sociale gelederen! We behaalden in Vlaanderen een erg hoge tevredenheidscore en ook de vacinatiebereidwilligheid was enorm met een score van meer dan 96% bij de 18-plussers.

Ook top medici droegen hun steentje bij.
Chris: Mijn collega Guido is hier als arts verantwoordelijk voor de medische coördinatie en samen vormden we een sterke tandem. Weinigen weten het, maar je zou versteld staan als je wist hoeveel medici hieraan meegewerkt hebben. Niet alleen verplegers en mensen uit de zorg maar, vaak onherkenbaar achter hun mondmasker, ook een kinderspeciallist, neuroloog of hartspecialist.

En heb je het optreden en de showbizz niet een beetje gemist?
Chris: Ja hoor, terwijl het ene aan het uitdeinen is, staat het andere weer in de startblokken. Tegelijkertijd ben ik wel erg tevreden dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in het vaccinatiecentrum en zoveel toffe mensen heb ontmoet. De optredens komen nu terug op gang en het worden ongetwijfeld drukke maanden. Hopelijk komt het ‘beestje’ niet meer terug en kunnen we met z’n allen genieten van een heerlijke zomer!

In je je vrije tijd ben je ook nog bezig met wijnbouw?
Chris: Ja, vlak bij mijn huis zijn mijn broer Dave, mijn buurman Koen en ik vorig jaar in de zomer begonnen met de aanleg van een wijngaard. Kijk gerust eens op www.adopteereenwijnrank.be. Koen had trouwens al heel wat ervaring als wijnmaker dus dat komt goed van pas. Ik vind een wijngaard erg mooi, er hangt zo’n zweem van romantiek rond.

Tears From Heaven‘Tears From Heaven’ is een ander lekker drankje van jullie?
Chris: Zo’n 5 jaar geleden was gin een echte hype en ben ik voor de fun gin beginnen maken samen met mijn broer. Het resultaat was een pittige, kruidige en krachtige gin, 100% uit graan gestookt. Wat begon als een speelse ingeving is nu groter geworden. Het zijn eigenlijk onze vrienden die ons stimuleerden er iets meer mee te doen. ‘Tears From Heaven’ is intussen verkrijgbaar in de meeste gespecialiseerde winkels.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier