Nieuws uit de regio

09-09-2022 - Schriek

Ezels op de Dreef

Tot net na WOII stond er in Schriek een prestigieus kasteel, omstreeks 1730 opgetrokken door graaf Karel Van der Stegen. De heren van Schriek waren een adelijke familie van formaat, maar helaas blijven alleen de fundamenten van het kasteel nog over.  Wel staan de 2 bijhorende kasteelhoeves nog steeds op de Schriekstraat. Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 11 september staat het kasteel opnieuw in de belangstelling. Van de kerk naar de vroegere kasteelsite is er vandaag een kleine wandeling. Onderweg is er wat animatie met ezeltjes van een lid van het kerkfabriek die door kinderen en grotere dierenliefhebbers mogen geknuffeld worden.

In de Sint-Jan-Baptistkerk van Schriek hadden de kasteelfamilie een privé kapel. Zondag is er in de kerk een kleine tentoonstelling van oude kaarten en foto’s waarop je kan zien hoe het kasteel er uit zag.  Er zijn er gegidste rondleidingen die starten om het uur: 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. De rondleiding duurt telkens ca. 45 min Op de weg van de kerk naar het vroegere kasteel van Schriek lag er een mooie met bomen omzoomde dreef. Het tracé is er nog steeds, maar is nu de verkaveling de Dreef en een trage weg tot aan de Heilige Antonius van Paduakapel. Aan de kerk vertrekt een korte wandeling (ca. 1 à 2 km) via de oude dreef voorbij 'de remises' van Schriek. Dat zijn de hoevegebouwen die stille getuigen zijn van het verdwenen kasteeldomein. Een kleine brochure verschaft de nodige uitleg. Kinderen die dat willen – maar evengoed iedereen die graag met dieren omgaat – kunnen een kort ‘knuffelmoment’ inlassen met ezeltjes die langs de dreef staan.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier