Nieuws uit de regio

30-05-2022 - Booischot

Het kasteel is af!

Het kasteel van het Hof Ter Laken in Booischot is helemaal af, ’t is te zeggen, de versie in Lego-blokjes.  De echte volledige restauratie van het imposante kasteel zal nog wel enkele jaren duren. De maquette werd gebouwd door Corneel Clarys en Björn Ramant, finalisten van Lego Masters, samen met de kinderen die meehielpen aan dit meesterwerk. 

Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, is alvast enthousiast : “Björn en Corneel hebben een prachtprestatie geleverd. Deze erfgoedparel nabouwen was zeker en vast geen sinecure. Het patroon in het dak, de mooi versierde gevel en de neogotische huiskapel het is allemaal terug te vinden in de maquette. Maar liefst 60 000 steentjes hadden ze hiervoor nodig.” De bouw van de maquette startte vorig jaar in september. “Voor de meubels van het kasteel kregen Björn en Corneel de hulp van 180 enthousiaste kinderen. Zij konden in november tijdens verschillende workshops hun LEGO bouwskills verfijnen. Dat het werk van de kinderen nu mee vereeuwigd is in de maquette, maakt het voor hen extra leuk”, vult Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, aan.

De maquette krijgt een vaste stek in Hof Ter Laken wanneer de renovatie en herbestemming van het kasteel klaar is. Burgemeester van Heist-op-den-Berg Jan Moons: “Als de maquette de voorbode is van hoe het kasteel er over enkele maanden zal uitzien, dan kijken we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Met haar imposante afmeting van 1,6 meter breed en 80 centimeter hoog zal ze alvast een mooie eyecatcher zijn.”

Corneel en Björn zijn alvast trots op hun werk. “Om het kasteel te bouwen hadden we zo’n 900 uur nodig.  Het dak was de grootse uitdaging. Elke hoek was specifiek. Vooral op de dakkappelletjes hebben we toch wel een beetje gezweet”, vertelt Corneel. “Voor de kamers hebben we ons gebaseerd op de originele blueprints. Daar was het vooral de uitdaging om ze een originele invulling te geven. En zo zijn we bij de escaperoom gekomen. De eerste escaperoom in Lego ooit, vind je voortaan in Hof Ter Laken”, vult Björn aan.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier