Nieuws uit de regio

25-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Het 'Oosterweel' van Heist van start

Vanaf maandag 31 januari beginnen de werken aan de ‘Ovonde N10-N15’, in de regio Heist bekend als het ‘Kruispunt Fabiola’.  In 2022 zijn het alleen ‘voorbereidende werken’ door de nutsmaatschappijen voor water, elektriciteit, gas en communicatie. Toch zal dit al de nodige verkeershinder met zich meebrengen.  In oktober begint de aanleg van de 5de arm naar het Heistse industriepark en vanaf januari de eigenlijke verkeerswerken met onder meer de aanleg van 5 fietstunnels. De oppervlakte van het nieuwe kruispunt zal het dubbele zijn van de huidige grootte.

Vanaf 31 januari breekt de aannemer waar nodig voortuinen op en verwijdert struiken, planten en bomen langs de N10. Ook de legendarische dancing Fabiola, waar nu de Collect & Go van Colruyt gevestigd is, wordt opgebroken. Deze werken duren ongeveer een maand. Voor de veiligheid van de fietsers op de N10 Lier Aarschot (bijvoorbeeld met de fiets van Van Hool) wordt vanaf het kruispunt met de Houwstraat in Berlaar-Heikant een omleiding voorzien richting Heist en Begijnendijk. Omgekeerd geldt dezelfde omleiding voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers die effectief in de werfzone op de Aarschotbaan of de Liersesteenweg moeten zijn, kunnen uiteraard wel doorfietsen tot aan hun bestemming.

Einde februari zijn de eerste omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer op de N15. Van Heist-centrum naar Putte mag je tot op de rotonde, maar dan richting Lier tot aan de Houwstraat in Berlaar-Heikant. Andersom van Putte naar Heist-centrum mag je ook tot op de rotonde, maar dan richting Aarschot tot aan de Lostraat.  Deze omleiding zal alvast 2 maanden duren.
Wie vragen heeft over de wegenwerken kan terecht op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier