Nieuws uit de regio

13-01-2022 - Heist-op-den-Berg

De grootste danswedstrijd van Vlaanderen

Met de Dance Waves Competition strijkt de grootste danswedstrijd van Vlaanderen en Nederland op zondag 16 januari neer in Cultuurcentrum Zwaneberg op het Cultuurplein. De organisatie heeft alle kleedkamers en andere ruimtes van het cultuurcentrum afgehuurd om het voor de 400 deelnemers coronaproof te laten doorgaan en ook in de grote schouwburg werden voor de toeschouwers de nodige maatregelen genomen.

“Ons doel is om jonge, getalenteerde dansers samen te brengen tijdens onze wedstrijden waardoor ze met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren terwijl ze podiumervaring opdoen, “ vertelt oprichtster Tine Peters. “We willen jong talent stimuleren en promoten door het aanbieden van wedstrijden op podia met professionele belichting, juryleden en fotografen. Winnaars worden gepromoot via YouTube, Facebook, Instragram,.. noem maar op “ Ze worden beoordeeld door een jury van bekende dansers en choreografen die ook feedback geven omtrent de dansprestatie. De eerste Dance Wave Competition was op 15 februari 2015 in Bilzen. Ondertussen zijn er al meer dan 100 wedstrijden geweest op podia van Koksijde tot Maaseik, in coronoatijden zelfs virtueel. Dit voorjaar staan er nog een 20-tal wedstrijden gepland tot op 28 en 29 mei het Belgisch Kampioenschap in het Cultuurcentrum van Hasselt.

Op het grote podium (13 x 9 m) van Zwaneberg beginnen de wedstrijden zondag om 10.30 met de balletdansers. In een strak tijdsschema gaat het dan doorlopend verder met moderne, hedendaagse dans (vanaf 11.15 u) en hip hop (vanaf 16.40 u)  tot ongeveer 20.30 u. Publiek is de hele dag welkom in de grote schouwburg van Zwaneberg.

Dance Waves Competition werkt ook mee aan het dansprogramma Dance Dreams elke dinsdagavond op Play 5

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier