Nieuws uit de regio

08-12-2021 - Keerbergen

Op glad ijs in Keerbergen

Terwijl op vele andere plaatsen de winterevenementen worden afgelast of terug geschroefd, heeft de gemeente Keerbergen er een nieuwe winterse attractie bij.  Op zaterdag 11 december  wordt op het Gemeenteplein voor het eerst de schaatsbaan in gebruik genomen. “Een maand lang, van 10 december 2021 tot 9 januari 2022, zal dit uniek winterevent met de gezellige winterbar. zorgen voor wintersfeer, sociale cohesie en familiepret voor jong en oud”, aldus schepen Jens Eggers.

Het winterevent is een initiatief van de Raad voor Lokale Economie (de LEK) in samenwerking met de Gemeente Keerbergen. Vorig jaar waren de plannen al gesmeed, maar moest het om welbekende redenen uitgesteld worden. Verschillende Keerbergse vereniging baten één dag de winterbar uit te baten om zo ook hun verenigingskas te spijzen. De eerste dag staat de Lions Club Keerbergen aan de tapkraan en op zondag is het de beurt aan Fanfare De Eendracht. Verder zijn er nog enkele leuke evenementen gepland zoals Disney-on-ice, met een meet-and-greet met Micky Mouse op 18 december. Overdag of tijdens de vakantie in de voormiddag is de ijspret voorbehouden aan de Keerbergse scholen of de sportkampen of voorbehouden aan verschillende verenigingen die er bijvoorbeeld een eigen activiteit, sport, curling, ijshockey of iets anders doen

De winterbar is 400m2 groot en verwarmd. Ze werd gezellig ingericht met een loungegedeelte, statafels, banken, kerstversiering en -verlichting. Vanuit de winterbar hebben de bezoekers zicht op de schaatsbaan. Op weekavonden zal de ijspiste om 21u sluiten en de winterbar ten laatste om 22u. Op vrijdag en zaterdag schuift het een uurtje op. Enkel op de eerste zaterdag (11 december) en de laatste zaterdag (8 januari) blijft de winterbar tot 1u open. Alleen op 1 januari in de voormiddag is de baan gesloten. Een schaatsbeurt kost 2,40 euro en voor wie zelf geen schaatsen heeft, kan die ook uren aan 2,40 euro. In de winterchalets rond de ijsbaan serveren lokale horecazaken zowel zoete als hartige lekkernijen.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier