Nieuws uit de regio

24-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Terug belgerinkel bij de winkel

De nationale actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, om mensen meer op de fiets te krijgen, bestaat niet meer. Jammer, vinden de Duurzame Heistenaars. Daarom willen ze met steun van 3 studenten van het Heilig Hartcollege de sensibiliseringactie nieuw leven inblazen. Tijdens de maand mei zullen Sarah Cottenie, Elina Duym en Pieter Van Woensel de actie in goede banen leiden en administratief verwerken, als onderdeel van hun eindwerk op het college.

“Vooral de duurzaamheid van het project trok ons aan”, vertellen de jonge studenten. “Dat de actie de lokale handel stimuleert in deze corona-tijd is natuurlijk een bijkomende troef. Wij hebben ondertussen al een 80-tal winkeliers kunnen warm maken in het centrum van Heist en in de deelgemeenten. Die zijn herkenbaar aan de affiche van onze actie en de lijst is ook te vinden op www.duurzameheistenaars.be Die krijgen van ons allemaal een doos met materiaal. Bij hen kan je deelnamekaarten krijgen, waarop je bij elk bezoek met de fiets (of te voet) een stempel laat zetten. Telkens je een volle kaart inlevert, maak je kans op de prachtige fiets, geschonken door het Fietsatelier van de Kringwinkel. En verder zullen er tientallen waardenbons van lokale handelaars worden uitgeloot”.

Voor Sarah, Elina en Pieter, die Handel studeren aan het College, konden het gemeentebestuur overtuigen om er mee de schouders onder te zetten, maar verzorgen zelf het grootste deel van de actie. Hiermee hopen zij ook goede punten te verdienen, want deze actie hoort bij hun ‘Geïntegreerde Proef”, het eindwerk dat ze moeten maken om in het middelbaar te kunnen afstuderen.

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier