Nieuws uit de regio

08-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Geen cultuur = geen cultuurprijzen

De Heistse Cultuuurraad besliste om de geplande uitreiking van de Cultuurprijzen, gepland voor 5 september af te gelasten. Als er geen culturele voorstellingen zijn, is het ook moeilijk om een prijs uit te reiken.

De Cultuurraad was net begonnen met het verzamelen van de kandidaturen voor de verschillende prijzen die in september zouden worden uitgereikt: De Beloftevolle Debutant, De Opmerkelijke Prestatie  en de Grote Verdienste.  Helaas ziet de raad die voorbereidingen nu door de coronamaatregelen in het water vallen. Jurygroepen kunnen onmogelijk samenkomen, repetities kunnen niet plaatsvinden … De uitreiking had dit jaar een extra feestelijk karakter moeten hebben omdat de gemeentelijke adviesraad precies 30 jaar bestaat, net als het cultuurcentrum zelf. Het was bovendien de bedoeling om een hulde te brengen aan mevrouw Verbist-Vandenwyngaerden, gedurende 30 jaar  de moeder van de Heistse cultuur, 24 jaar als burgemeester en 6 jaar als schepen.

Het culturele leven in Heist-op-den-Berg staat momenteel op pauze. Maar burgemeester Luc Vleugels, bevoegd voor cultuur en de cultuurraad hopen dat Heist dit najaar weer bruist van cultuur en dat het verenigingsleven weer open bloeit. De volgende uitreiking van de Heistse cultuurprijzen zal plaatsvinden op vrijdag 7 mei 2021 in Cultuurcentrum Zwaneberg.

De Cultuurraad bekijkt nog hoe de opstelwedstrijd - in samenwerking met alle lokale afdelingen van Davidsfonds - en de tekenwedstrijd - in samenwerking met alle lokale afdelingen van KWB - geïntegreerd kunnen worden in een andere activiteit of toch ook verschoven worden naar de prijsuitreiking van 2021.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier