Nieuws uit de regio

06-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist Loopt niet in 2020

In de lange lijst van afgelastingen nu ook reeds evenementen voor einde augustus: Heist Loopt & Zingt, dat gepland stond voor zondag 30 augustus, gaat dit jaar niet door. Hestival, het muziekfestival dat genoteerd staat voor 29 augustus op dezelfde locatie op het Heistse Cultuurplein, houdt nog even de boot af en werkt achter de schermen verder aan de 16de editie van dit regionaal stadsfestival.

“Met pijn in het hart”, meldt organisator Gert Vercammen, “maar we zagen het helaas niet zitten. Enerzijds waren er verschillende kleine sponsors die reeds hun steun hadden toegezegd, maar enkele andere haakten toch af met het argument ‘We kunnen moeilijk aan de bank uitstel van betaling gaan vragen en toch belangrijke uitgaven voor sponsoring doen’. Dat maakte dat wij moeilijk ons budget rond kregen en samen met het heersende sentiment, hebben wij besloten om een jaar over te slaan”.

Ook het joggingcriterium ‘Rondom Netedal’ zal daardoor waarschijnlijk niet doorgaan. "De eerste wedstrijden als de Averegtenjogging in Hallaar en de Uyleloop in Schriek zijn al gecanceld. “Als daar ook nog de Groentenjogging van 13 juni in Schriek bij komt, zijn er al niet veel wedstrijden meer om nog een prijs te geven”, aldus Gert Vercammen.

De vzw achter Hestival houdt haar beslissing nog even in beraad. “We willen natuurlijk dat iedereen gezond blijft, zowel onze bezoekers als onze financiële toestand”, vertelt voorzitster Katrien De Roover. “In deze barre tijden willen we toch nog de hoop behouden dat er op het einde van de zomer toch nog iets te beleven zal zijn. Wij zijn een regionaal festival en hebben voor eind augustus een bijzonder sterke line-up voorzien met uitsluitend Belgische artiesten. Er is dus geen besmettingsimport vanuit het buitenland in tegenstelling tot de grote festivals.  Wij volgen zeker strikt de richtlijnen op van de federale overheid, maar zorgen achter de schermen dat alles klaar is als we toch groen licht zouden krijgen”.

De finale van Concours Hestival, de muziekwedstrijd voor lokale groepjes die voorzien was voor 18 april, is voorlopig uitgesteld. De winnaar zou eventueel 29 augustus op het grote podium van Hestival mogen aantreden.

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier