Nieuws uit de regio

27-11-2019 - Putte

Putte is een klein vosje

In de raadszaal van het Putse gemeentehuis werd de mascotte van de kindergemeenteraad voorgesteld. Via een stemming werd gekozen voor een vos: “als je met één knipoog op de kaart naar de contouren van Putte kijkt, dan zie je hierin met stuk fantasie de kop van een vos. Op die manier wordt het ook verteld in de Putse scholen, wanneer de kinderen hun gemeente moeten terugvinden op een kaart”.

In 2008 werd voor het eerst een kindergemeenteraad geïnstalleerd in Putte. Ze worden telkens verkozen voor 2 jaar. De laatste raad heeft in 2018 vijf programmapunten voorgesteld die deze legislatuur zouden moeten verwezenlijkt worden:
- een kinderfuif
- een winterkermis
- een dag offline
- een springfestijn
- en een mascotte voor de gemeente.

De kindergemeenteraad is van oordeel dat een mascotte er voor zorgt dat de gemeente meer ‘in the picture’ komt te staan. Een mascotte kan ingezet worden bij activiteiten, om bepaalde andere gemeentelijk zaken te promoten of gewoon als eyecatcher.

Naast de levensgrote versie (een ontwerp van Simon uit de kindergemeenteraad) werd er ook een ‘knuffelvos’ gemaakt die verkocht wordt aan 10 euro per stuk en op deze manier voor inkomsten zorgt voor de kindergemeenteraad.  Onder meer op de Winterkermis op 14 en 15 december in Gemeenschapscentrum Klein Boom, zal de knuffel kunnen aangeschaft worden.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier