Nieuws uit de regio

18-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Raf bouwt nog meer waterputten

In het voorjaar kreeg Raf Verelst in CC Zwaneberg de Cultuurprijs van de gemeente Heist-op-den-Berg voor zijn inzet voor drinkwaterputten in Cambodja. In de zomermaanden startte Verelst nog een extra crowdfundingactie op die 2.705 euro opbracht.

Raf Verelst werd tijdens een reis door Cambodja getroffen door het werk van monnik San Van en de Ngo Cbavc (Cambodian Buddhism Association for Vulnerable Children) in Siem Reap, een arme regio in het Zuid-Oost-Aziatisch land. Al enkele jaren organiseert hij, tijdens de eindejaarsperiode op 2de Kerstdag, in de horecazaken aan de voet van de Heistse berg, de Crazy Kroegentocht. Niet zomaar pinten pakken op de gezondheid van het Kindeke Jezus maar een actie ten voordele van Mad Monkey, een waterputproject in Cambodja.  Enkele dj’s die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte in het Heistse uitgaansleven zoals Den Eden, The Box,  Bonaparte draaien gratis, elk in hun eigen stijl, in de verschillende etablissementen.  Elke deelnemende café zorgt dat er een nieuwe waterput kan geboord worden in het Cambodja.
Met een crowdfundingactie op Facebook, die 2.705 euro opbracht (incl. de privé-schenkingen en de beloofde donatie van een extra waterput) kunnen 9 nieuwe putten gebouwd worden die ongeveer 350 mensen van proper drinkwater voorzien. “Wetende dat een put tot 100 jaar water kan geven, maakt dit dat er verschillende generaties genot gaan hebben van jullie schenking”, aldus Raf Verelst . “Woorden van dank schieten me te kort. Ik voel me ontroerd, dankbaar, nederig en blij, stil...maar vooral dankbaar. Het is mooi om te zien dat men door samen te werken zoiets moois kan bereiken. De impact is enorm. Het leven van de mensen in Siem Reap in Cambodja krijgt een boost om U tegen te zeggen ...”

Verelst nodigt alvast iedereen uit op 26 december voor een nieuwe editie van de Crazy Koregentocht op het gouden kruispunt, wederom met de DJ's van het Heistse uitgangsleven van weleer  en met een nieuwigheid die nog een verrassing moet blijven.

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier