Agenda activiteiten

Dinsdag 14 juni 2022 t.e.m. zaterdag 25 juni 2022

Energie- en bouwfitdagen in Heist

De energiecrisis slaat hard toe, met energieprijzen die de pan uit rijzen. Tegelijk zijn vele woningen nog steeds verouderd, slecht geïsoleerd en daardoor erg energieverslindend. Dat is noch efficiënt, noch duurzaam en het zorgt er bovendien voor dat het energieverbruik in vele gevallen zeer hoog ligt. Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg wil daar iets aan doen. De uitstoot van woningen is met zo’n 40% de grootste bron van CO2-uitstoot in de gemeente. Door in te zetten op energiebesparingen en door woningen beter te isoleren, kunnen we op korte termijn al heel wat bereiken. De woningen worden daardoor duurzamer én de maatregelen verlagen de energiefactuur. Een win-win dus!

Met informatiesessies over energetisch renoveren en energiebesparende maatregelen hoopt het lokale bestuur zijn inwoners te stimuleren om woningen te verduurzamen en tegelijk te helpen met het verlagen van de energiefactuur. Tips over kleine, laagdrempelige ingrepen helpen je om de energiekosten te drukken.    

Er zijn drie sessies in samenwerking met Fluvius en Dialoog vzw.

 • Energiefitsessie
  Een sessie over laagdrempelige maatregelen om energie te besparen.
  Dinsdag 14 juni om 19.30 uur in CC Zwaneberg
  >> Praktische info vind je hier.
   
 • Bouwfitdagen
  Een energie-expert vertelt hoe je een woning energetisch van A tot Z aanpakt. Ideaal voor mensen die op korte of middellange termijn hun woning willen renoveren maar niet goed weten waar te beginnen. 
  Zaterdag 18 juni van 9 tot 17 uur in CC Zwaneberg & zaterdag 25 juni van 9 tot 17 uur in De Sporthal (vergaderzaal 2, Lostraat 48 A)
  >> Praktische info vind je hier

Locatie

- -

Organisatie

Gemeentebestuur Heist-op-den-Berg
info@landbouwdag.be
www.landbouwdag.be

Meer over deze organisator

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier