Nieuws uit de regio

07-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Dag van de Eerlijke Handel in Heistse wereldwinkel

Sinds 2004 wordt elke tweede zaterdag van mei de Internationale Dag van de Eerlijke Handel georganiseerd. Die dag vieren ze eerlijke handel en wordt iedereen aangemoedigd om, waar mogelijk, te kiezen voor Fair Trade. Op 11 mei ontdek je in de Oxfam Wereldwinkel in de Noordstraat waar die ‘eerlijke’ producten voor staan. Dit jaar staat voor Palestina in de kijker. Je hoort het verhaal van de Palestijnse partner van Oxfam Parc en je kan er proeven van Palestijnse producten. Het heel vrijwilligersteam van de wereldwinkel staat op de bezoekers te wachten.

Geef de Palestijnse boeren een stem

“Oxfam Wereldwinkels zetten zit jaar Palestijnse producten in de kijker”, zegt May Dierckx van de Heistse Wereldwinkel. “In Palestina leeft de overgrote meerderheid van de mensen van de landbouw. Maar terwijl Israël van de handelsakkoorden met de EU kan genieten, geldt dit niet voor de Palestijnse boeren. Oxfam vindt dat de Palestijnse boer absoluut recht heeft op de toegang tot de internationale markt. Daarom blijven Oxfam wereldwinkels, ondanks alle obstakels, alles op alles zetten om fair trade uit Palestina te verkopen. Als jij de kwalitatieve Palestijnse producten koopt, zorg je voor een eerlijk inkomen voor de Palestijnse boeren.  Bovendien geef je hen een stem: je vertelt de wereld dat je niet akkoord gaat met de huidige situatie in de regio”, aldus Dierckx.

Wie op 11 mei tussen 9.30 en 17 u naar de Wereldwinkel in de Noordstraat 25 komt, profiteert van promotieacties op Palestijnse producten  als couscous, dadels en olijfolie en kan er ook receptenkaartjes bij krijgen.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier