Nieuws uit de regio

28-02-2024 - Heist-op-den-Berg

Gezellig tafelen aan betaalbare prijs

In het woonzorgcentrum Berkenhof aan de Jozef Weynstraat is op woensdag 28 februari het buurtrestaurant ’t Klapgat geopend, een gezellig restaurant waar iedereen welkom is voor een maaltijd aan een betaalbare prijs. Net zoals de bewoners van het WZC naar buiten gaan voor een wandeling of een uitstap naar de markt, wil men op die manier de buurt naar ‘binnen’ trekken. Voorlopig is het alleen de 4de woensdag van de maand  op de middag open, ook al om bijvoorbeeld kleinkinderen van bewoners aan te trekken die zorgen voor meer levendigheid in het centrum. Het initiatief is een van de nieuwe projecten van de zorgvereniging De Zilveren Zwaan, die ook instaat voor de gezinszorg, de maaltijden aan huis en Mobitwin, de vroegere Minder Mobielen Centrale.

Restaurant voor iedereen

“Ik ben blij dat we met de oprichting van de Zilveren Zwaan, de ouderenzorg in publieke handen kunnen houden”, zegt schepen Sarah Wouters, “Anders had een initiatief  als dit buurtrestaurant nooit mogelijk geweest. Iedereen, jong én oud, kan hier voor de prijs van 9 euro een gezonde, verse maaltijd krijgen, mensen met een vrijetijdskaart zelfs aan 1,8 euro. Op die manier kunnen we ook de eenzaamheid doorbreken waaraan vele ouderen lijden. Na de maaltijd kan je gerust nog even blijven zitten om wat na te praten. Het is trouwens de bedoeling om het dienstencentrum in de toekomst nog verder uit te bouwen,” aldus de schepen van sociale zaken.

Feestmenu

Eén van de extra’s die mogelijk zijn in het buurtrestaurant zijn workshops door een diëtiste over bijvoorbeeld gezonde voeding, hydratatie of voeding gerelateerd aan kanker.  Het buurtrestaurant wordt verzorgd door de medewerkers van Sodexo die ook zorgen voor de Heistse warme maaltijden, maar er is nog steeds ruimte voor vrijwilligers om een handje toe te steken. Voor de eerste keer had de cateringfirma gekozen voor een traditioneel menu met tomatensoep met balletjes, gebraad met erwten en wortelen en kroketten en rijstpap. Voor deze speciale gelegenheid waren wel kleine amuses voorzien. Ook rond andere grote dagen als Pasen of Kerstmis zal het menu er een beetje feestelijker uitzien.

Iedereen mag aanschuiven aan tafel, maar moet wel op voorhand reserveren. Dat kan telefonisch op 015 24 63 30 op weekdagen tussen 9 en 16 u of via buurtrestaurant@zilverenzwaan.be De data en menu staan op www.zilverenzwaan.be/nieuws/opening-buurtrestaurant-t-klapgat

 

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier