Nieuws uit de regio

18-02-2024 - Itegem

Op wandel met de Haringleurders

Voor mensen met tijd overdag organiseert de wandelclub IVAS ( WSV Itegemse Vrienden André Scheershuis vzw) op dinsdag 20 februari voor de 7de keer de Haringleurderstocht.  ‘Haringleurder’ is één van de bijnamen van de Itegemnaren omdat ze, jaren geleden, met haring leurden van deur tot deur met de fiets en achterop enkele bakjes bakharing. De haring was dan dikwijls met de boot over de Nete tot in Itegem gebracht. Vanuit de parochiezaal aan de Schoolstraat 28 kan je vertrekken voor aparte wandellussen van 4 – 6 – 8 en 8,4 km die je eventueel ook aan elkaar kan breien.

Onbekende paadjes in eigen streek

IVAS is er voor bekend dat ze niet verlegen zijn om aan privé-eigenaars te vragen of ze voor één dag  over hun eigendom mogen passeren. Vertrekken kan vanaf 7 u ’s morgens tot 15 u, maar graag voor donker terug binnen.  De 4 km is geschikt voor alles op wieltjes en loopt langs de basisschool Droomboom en over het woonerf ‘Ter Strapen’.  De lus van 6 km gaat even langs de Grote Nete en passeert het oefenterrein van de Landelijke Rijvereniging. De 8 km gaat via smalle paadjes naar de Langendijk. Over het Echelpoelpad om even verderop aan de Verkensstraat te komen. Daar passeer je het monument van de in ’44 neergehaalde Lancaster bommenwerper. Tenslotte gaat de 8,4 km door het provinciaal domein Averegten, maar passeert ook over het mooie landgoed ‘La Garenne’.

Bakharing met ajuinsaus

Na één of meerdere van deze lussen gestapt te hebben, kan je in de zaal terug op krachten komen met een heerlijk menu met natuurlijk ook de échte bakharing met ajuinsaus. Verder dagverse soep, overheerlijke frietjes met stoofvlees en pistolets met kaas en hesp. Zoals steeds gaat een gedeelte van de opbrengst van deze wandeling naar het goede doel, nl. de Vriendenkring van het Brandwondencentrum te Gent

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier