Nieuws uit de regio

04-02-2024 - Hallaar

Al meer dan 50.000 bomen geplant in Heist

Met de plantactie aan tussen de Boonmarkt en Moleneinde te Hallaar heeft het Heistse lokaal bestuur de doelstelling van minstens één nieuwe boom per inwoner in deze legislatuur ruimschoots overschreden. “De teller stond tot nu op 43.507 nieuwe aanplantingen”, had schepen Sarah Wouters uitgerekend. Dankzij de scholen in de omgeving en een 100-tal vrijwilligers op zondagnamiddag werd een uitbreiding van de Averegten gerealiseerd met 8000 jonge boompjes, richting het centrum van Heist. “We gaan nog wel een overbrugging maken over de beek om het speelbos gemakkelijker te bereiken”, aldus Wouters. Als beloning voor hun inzet op zondag, kregen alle vrijwilligers een warme suikerwafel en een glas chocomelk. Voor dit plantseizoen staat ook nog een uitbreiding van het provinciaal domein richting Netevallei op het programma.

Speelterrein voor de nieuwe wijken

Op het terrein dat de provincie overkocht van de gemeente kregen ze van de Vlaamse overheid 70 % subsidies op de aankoopprijs omdat het gebied bebost wordt,  wat dus een relatieve goedkope uitbreiding van de Averegten opleverde. “Het is de bedoeling van gronden aan te kopen, in de buurt van bestaande groene zones of langs provinciale waterlopen,” vertelt deputé Jan De Haes; “Het is dus zeker niet de bedoeling op landbouwgronden op te kopen om die dan tot ‘natuur’ om te vormen. Omdat hier in de buurt nieuwe grote verkavelingen op stapel, in de Averegtenlaan en tussen de Spekstraat en de Oude Liersebaan staan en ook heel wat jeugdbewegingen actief zijn, wordt in het nieuwe bos ook 2 speelpleinen voorzien, niet met grote speeltuigen maar met natuurlijke materialen als boomstammen en dergelijke”.

Streekeigen bomen

In het nieuwe bos werden ongeveer 8000 bomen geplant, speciaal uitgezocht voor de ondergrond waarop ze terecht kwamen.  De leerlingen van de landbouwrichting van het GO Atheneum, hebben de natste zone aangepakt. Op zondagnamiddag werden door vrijwilligers, veelal met kinderen, leden van Chiro Hallaar en Chiro Itegem en van JNM (Jeugd Natuur & Milieu) de laatste 3000 bomen geplant: zomer- en wintereik, boskers, esdoorn, gewone es, beuk en winterlinde. Als dank voor hun bijdrage trakteerde de provincie met een suikerwafel en chocomelk.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Speciale promoties Check het hier