Nieuws uit de regio

20-06-2019 - Schriek

Een heerlijk menu in eerste Dorpsrestaurant

De eerste editie van De Dorpskom, het dorpsrestaurant van Heist, ingericht door het gemeentebestuur met verschillende partners was een groot succes. In het parochiecentrum van Schriek mochten schepen Kelly Van Tendeloo niet minder dan 120 gasten verwelkomen voor een smakelijke maaltijd.

“Het dorpsrestaurant staat al 2 jaar in de stellingen”, begint Kelly Van Tendeloo, schepen van sociale zaken, haar verhaal. “We wilden dat realiseren buiten het centrum om zelf naar de mensen toe te stappen en in Hallaar en Wiekevorst is reeds een Lokaal Dienstencentrum actief. De N10 is soms een moeilijke grens, onder meer door het gebrekkig openbaar vervoer en we konden hier beroep doen op een prima accommodatie en nog belangrijker: op een flink aantal gedreven vrijwilligers”.  De stuurgroep met afgevaardigden van het OCMW, vzw Den Draai, de Kringloopwinkel en de Seniorenraad, rekende op een vijftigtal bezoekers voor de eerste editie van De Dorpskom, maar mocht 120 inschrijvingen noteren. De maaltijden worden geleverd door Sodexo die dat ook doet in WZC Berkenhof. De Dorpskom wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn voor iedereen en tegelijk ook informatie bieden over sociale zaken en de toegang tot de dienstverlening vergemakkelijken. Tussen 12 en 13 uur wordt er gegeten en daarna is het nog tijd om rustig bij te babbelen met een kop koffie. De stuurgroep hoopt zo het gemeenschapsgevoel en de verbondenheid tussen mensen te stimuleren. “In de Dorpskom kunnen mensen hen sociale netwerk op een informele manier uitbreiden, waardoor we eenzaamheid en sociaal isolement willen bedstrijden. Bovendien willen we op het OCMW niet achter onze computer zitten wachten tot er zich mensen met vragen aanbieden, maar naar buiten komen om zo de drempel te verlagen”, aldus Van Tendeloo. Ze benadrukt dat De Dorpskom voor iedereen openstaat. “Elke Heistenaar, jong of oud,  is de 3de donderdag van de maand welkom maar schrijft zich best op voorhand in via het onthaal van het OCMW, op tel. 015 24 93 50 of via dorpskom@heist-op-den-Berg.be

De volgende data van De Dorpskom zijn 18 juli, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december. Een maaltijd kost 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen (1,60 en 0,80 euro met vrijetijdskaart). Na een evaluatie is het de bedoeling om later in meerdere gemeenten een dorpsrestaurant te openen.

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier